Antena 3 CNN Externe Clinton sprijină Georgia şi critică ?ocupaţia? rusă

Clinton sprijină Georgia şi critică ?ocupaţia? rusă

Clinton sprijină Georgia şi critică ?ocupaţia? rusă
06 Iul 2010   •   03:41

Secretarul american de stat Hillary Clinton a reasigurat Georgia de un sprijin solid şi  a cerut Rusiei să pună capăt "ocupaţiei" sale în cele două republici georgiene separatiste.

  "Statele Unite sunt fidele în angajamentul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei," arăta Clinton la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Georgian Mihail Saakaşvili, la Tbilisi.

 Clinton a mai cerut Moscovei să respecte acordul de încetare a focului ce stipulează că forţele sale trebuie să revină la poziţiile deţinute înainte de războiul ruso-georgian din 2008.

 "Continuăm să cerem Rusiei să respecte angajamentului de încetare a focului din august 2008... inclusiv sfârşitul ocupaţiei şi retragerea trupelor ruseşti  din Osetia de Sud şi Abhazia la poziţiile lor pre-conflict".

Anterior, Clinton arătase că Statele Unite vor continua să denunţe prezenţa militară rusă pe teritoriu georgian în pofida "resetării" relaţiile dintre Washington şi Moscova.

?Continuăm să obiectăm şi să criticăm acţiunile Rusiei despre care credem că sunt greşite şi în fruntea listei este invazia şi ocuparea  Georgiei".

 Clinton a mai cerut reforme ulterioare în Georgia, subliniind că sunt esenţiale pentru recâştigarea controlului asupra teritoriilor rebele.

 Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Georgia Hillary Clinton
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close