Antena 3 CNN Externe Clinton: SUA vrea să fie ?partner, nu patron? al Africii

Clinton: SUA vrea să fie ?partner, nu patron? al Africii

Clinton: SUA vrea să fie ?partner, nu patron? al Africii
Sursa foto: hillary clinton
06 Aug 2009   •   14:20

Statele Unite au avertizat că guvernarea proastă ţine Africa în urmăr, în timp ce secretarul american de stat Hillary Clinton i-a presat pe liderii din Kenya să împartă mai bine puterea.
Clinton a lansat miercuri un tur prin Africa cu o conferinţă regională în Kenya, al cărei fiu favorit -preşedintele american Barack Obama -a apărut într-un mesaj video surpriză.
"Doar africanii pot debloca potenţialul Africii," susţinea Obama, revenind la tema bunei guvernări pe care a lansat-o la prima sa vizită pe continent, luna trecută în Ghana.
"Către toţi africanii care caută un viitor plin de speranţă şi şanse, să ştie un lucru: aveţi un partener şi un prieten în Statele Unite" afirma Obama.
Clinton s-a adresat în cadrului unui forum cu 40 de state ce se bucură de acces prefernţial pe piaţa americană, subliniind că Statele Unite doresc să "partner, nu patron" al continentului.
"Adevăratul progres economic din Africa va depinde de guverne responsavbile ce resping corupţia, instalează domnia legii şi aduc rezultate pentru popoarele lor," puncta Clinton .
"Nu este vorba numai de o guvernare bună, ci şi despre o afacere bună" . Secretarul american de stat a început un turneu de 11 zile în cadrul cărora va vizita şapte state.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton secretar de stat africa
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close