Antena 3 CNN Externe Clinton: un atac iranian asupra Israelul va fi considerat atac asupra SUA

Clinton: un atac iranian asupra Israelul va fi considerat atac asupra SUA

Clinton: un atac iranian asupra Israelul va fi considerat atac asupra SUA
Sursa foto: hillary clinton
08 Iun 2009   •   06:24

În cadrul unui interviu pentru postul de televiziune ABC, secretarul american de stat Hillary Clinton declara că politica SUA este de a trata un atac nuclear iranian asupra Israelului ca un atac contra Statelor Unite.

Aceste afirmaţii se suprapun celor din timpul campaniei prezidenţiale când a propus ca un atac iranian asupra Israelului să provoace "o răzbunare masivă " şi un răspuns al SUA ce "ar putea să şteargă în totalitate" Iran.
De asemenea, declaraţia se suprapune celei a trimisului special pentru Iran, Dennis Ross, care aprecia în cartea pe care a scris-o că extinderea umbrelei de securitate nucleară al SUA asupra Israelului ar întări mâna americanilor în negocierile privind programul nuclear iranian.

Cu toate acestea, este pentru prima dată când Clinton face asemenea declaraţii în calitatea sa oficială de secretar de stat, şi pentru prima dată când extinderea umbrelei de securitate nucleară americană asupra Israelului a fost declarată public ca politică SUA de către administraţia Obama.
În plus, Clinton a menţionat că un angajament diplomatic important cu Teheran va veni după alegerile prezidenţiale din 12 iunie din Iran. Aceasta a mai menţionat că preşedintele Barack Obama nu a răspuns la scrisoarea de felicitare a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad pentru câştigarea alegerilor din SUA din 2008 pentru că nu dorea să fie "parte a jocului electoral sau a propagandei."
Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close