Antena 3 CNN Externe Clinton: Un Iran nuclear va declanşa cursa înarmărilor

Clinton: Un Iran nuclear va declanşa cursa înarmărilor

Clinton: Un Iran nuclear va declanşa cursa înarmărilor
Sursa foto: hillary clinton
21 Mai 2009   •   14:21

Secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat senatorilor americani că dacă Iranul obţine capacităţi nucleare, se va declanşa o cursă a înarmărilor în Orientul Mijlociu şi nu numai. Ea a precizat că administraţia Obama urmează o cale diplomatică în problema Iranului, dar cu o anumită limită de timp.
Clinton preciza că spectrul unui Iran înarmat nuclear a creat o "alianţă" între Israel şi multe state arabe, iar ea speră că interesul comun va da un impuls nu numai diplomaţiei cu Iranul, ci şi pentru o soluţie la conflictul israeliano-palestinian.

În cadrul unor audieri în Senatul SUA, secretarul de stat arăta că administraţia, ce a promis un rezultat diplomatic cu Iran, speră să convingă Teheranul că va fi mai puţin în siguranţă dacă va reuşi să obţină capacităţi nucleare.

?Un Iran înarmat nuclear, cu un sistem de atac, va declanşa o cursă a înarmărilor în Orientul Mijlociu şi în regiune. Aceasta nu va fi în interesul securităţii iraniene şi cred că avem un punct de vedere foarte puternic?
Referindu-se la o declaraţie a premierului israelian Benjamin Netanyahu, care credea că Iranul este prioritar în faţa păcii între palestinieni şi evrei, Clinton sublinia că SUA crede că cele două pot fi rezolvate simultan prin diplomaţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close