Antena 3 CNN Externe Virusul Zika a fost clonat. De ce au făcut cercetătorii asta

Virusul Zika a fost clonat. De ce au făcut cercetătorii asta

Virusul Zika a fost clonat. De ce au făcut cercetătorii asta
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    17 Mai 2016   •   12:06

Cercetătorii americani au creat o clonă a virusului Zika care ar putea accelera cercetarea în curs de desfășurare pentru dezvoltarea unui vaccin și a unui medicament antiviral, informează agenția France Presse, potrivit Agerpres.

Această descoperire potențială, publicată în revista „Cell Host and Microbe”, ar trebui să-i ajute, de asemenea, pe virusologi să determine dacă tulpinile actuale sunt cumva mutații ale virusului Zika care îi permit să se răspândească mai repede și să provoace simptome mai severe.

„Noua clonă a virusului Zika — care se adaugă la dezvoltarea unui model matematic al infecțiilor transmise de țânțari, precum și a unui model de cercetare pe animale, mai precis pe șoareci — reprezintă un progres important pentru a determina de ce acest virus cauzează malformații grave, cum ar fi microcefalia la făt”, a spus Pei-Yong Shi, profesor la University of Texas Medical Branch, unul dintre principalii autori ai lucrării.

Potrivit acestuia, „această clonă nouă este un pas crucial în dezvoltarea unui vaccin și a unui antiviral împotriva Zika”.

Institutul american de alergii și de boli infecțioase va începe în septembrie un studiu clinic cu un vaccin anti Zika experimental pentru a testa siguranța sa.

×
Subiecte în articol: Zika virus virusul Zika vaccin medicament
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close