Antena 3 CNN Externe Club de echitaţie din Lituania, folosit pentru interogarea suspecţilor Al-Qaeda

Club de echitaţie din Lituania, folosit pentru interogarea suspecţilor Al-Qaeda

Club de echitaţie din Lituania, folosit pentru interogarea suspecţilor Al-Qaeda
Sursa foto: cia inchisoare lituania
20 Noi 2009   •   19:54

Controversele ridicate de închisorile secrete ale CIA în Europa au luat din nou amploare cu acuzaţiile ce vizează o şcoală de echitaţie din Lituania, care a fost folosită pentru a interoga suspecţii Al-Qaeda .
ABC news citează surse guvernamentale lituaniene şi un fost spion american, care arătau că o academie de echitaţie şi cafenea de lângă Vilnius au fost folosite pentru a interoga suspecţii.
CIA a construit pereţi groşi de beton în interiorul unităţii, care a fost cumpărată printr-o companie paravan. Fotografii ale locaţii arată o clădire cu două etaje înconjurată de camere de luat vederi.
Localnicii povestesc că nu existau ferestre la această construcţie, care acum este folosită de forţele de securitate ale Lituaniei.
Acuzaţiile vin după ce parlamentul lituanian a lansat în această lună o anchetă pentru a descoperi dacă CIA a avut închisori secrete în acest stat.
În octombrie, preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite a refuzat să accepte prizonieri de la închisoarea Guantanamo până ce Lituania nu scapă de acuzaţiile că a găzduit unităţi de detenţie ale CIA.
Lituania este cea de-a treia ţară europeană care se confruntă cu acuzaţii de acest gen, după Polonia şi România.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inchisori CIA Lituania
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close