Antena 3 CNN Externe Transmisiune CNN de la gradinița din Thailanda unde 24 de copii au fost măcelăriți de un fost polițist: "Când am deschis ușa, a trebuit să mă adun"

Transmisiune CNN de la gradinița din Thailanda unde 24 de copii au fost măcelăriți de un fost polițist: "Când am deschis ușa, a trebuit să mă adun"

Ies la iveală detalii terifiante după masacrul de la grădiniţa din Thailanda, acolo unde un fost polițist a ucis 24 de copii. Potrivit autorităţilor, unii dintre ei ar fi încercat să se apere de atacator.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2022   •   19:48

Masacrul, cel mai grav din istoria recentă a Thailandei, a trimis o undă de şoc în întreaga comunitate. Un reportaj CNN, filmat chiar la locul masacrului, realizat de corespondentul Anna Coren, arată ororile lăsate în urmă de criminal.

"Nevoită să facă faţă unei călduri înăbuşitoare, sub un acoperiş încins de oţel, o mamă îşi plânge durerea şi neliniştea.

Durerea ei se împleteşte cu cea colectivă, resimţită de întreaga comunitate din mica provincie Nong Bua Lamphu a Thailandei nord-estice. Iar asta după cel mai violent masacru din istoria recentă a ţării, comis de un fost poliţist. Dintre cele 36 de victime, 24 erau copii.

Dan, un băieţel de patru ani, este unul dintre ei. Acest băieţel fericit şi vioi urma să aibă un fraţior în doar câteva săptămâni. Mama lui, aproape inconştientă, stă alături de alţi părinţi şi rude îndurerate, care au venit să se înregistreze pentru primirea de asistenţă din partea guvernului, la doar o aruncătură de băţ de locul masacrului.

Nu-mi pot imagina că ar exista astfel de oameni, spune bunica băieţelului. Nu îmi pot imagina că un om ar putea fi atât de crud cu copiii.

Pentru doi părinţi, care se ţin strâns de mână, durerea nu are margini. Gemenii lor de trei ani şi jumătate, Weerapat şi Worapon, singurii lor copii, au fost măcelăriţi.

Îi putem vedea aici în maşină, alături de tatăl lor, cu doar câteva zile înainte ca viitorul lor să fie întrerupt atât de brusc şi de oribil. Tatăl lor nici nu mai poate vorbi, iar mama lor este încă în stare de şoc.

"Erau atât de vorbăreți. Erau la acea vârstă la care vorbesc mult", explică ea. "Aveau personalităţi diferite, erau atât de drăguți."

Pentru echipele de urgenţă, carnagiul de care au dat atunci când au pătruns în clădire constituie un coşmar pe care pe care nu-l vor uita niciodată.

"Primul lucru pe care l-am văzut când am deschis ușa m-a şocat, a trebuit să mă adun", spune un bărbat." Nu am mai văzut așa ceva până acum."

Aflăm, de la primii salvatori ajunşi la fața locului, tot mai multe detalii înfiorătoare despre masacrul din grădiniță. Ei spun că au găsit cadavrele copiilor și ale profesorului răspândite în trei săli. Și putem vedea pete de sânge împrăștiate pe podea. Ei spun că toate cadavrele aveau răni de cuțit la cap.

Unul dintre copii a încercat să-şi protejeze faţa de cuţitul atacatorului, ne spune un salvator. Doi copii au fost găsiţi încă în viaţă.

"Primul lucru pe care l-am văzut au fost copii plini de sânge. Încercam să-i transport la spital. Unii dintre copii mai aveau puls. Dar nu știu dacă au supravieţuit."

Desene pentru copii şi chipuri de animale decorează pereţii acestor încăperi, însă grădiniţa rămâne însemnată pentru totdeauna. Pete de sânge, înşirate peste tot, pe mobilă şi pe ghiozdanele copiilor, amintesc de ororile şi răul comis într-un loc care ar fi trebuit să fie un refugiu pentru copiii nevinovaţi ai acestei comunităţi.", a transmis Anna Coren, pentru CNN

×
Subiecte în articol: politist Thailanda gradinita copii măcel
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close