Antena 3 CNN Externe Coarnele de rinocer, mai scumpe decât cocaina

Coarnele de rinocer, mai scumpe decât cocaina

Coarnele de rinocer, mai scumpe decât cocaina
Sursa foto: Sursa: green-report.ro
08 Noi 2011   •   15:41

Vândută ca afrodiziac pe piaţa neagră asiatică, pudra de coarne de rinocer a atins, în 2011, preţuri ameţitoare, de peste 70.000 de euro pe kilogram, informează Green-Report. Iar coarnele de rinocer se negociază între sume ce se ridică şi la 200.000 de euro, în funcţie de mărime, potrivit datelor publicate de poliţia europeană, Europol.

Traficanţii de coarne de rinocer, în afară de faptul că îşi procură marfa de la braconierii care fac prăpăd în ţările africane, unde sunt ucişi sute de rinoceri pe an, au început să atace şi vitrinele muzeelor care expun aceste trofee.

La Rouen, în Franţa, hoţii au furat dintr-un muzeu un corn de rinocer care cântărea 8 kilograme şi datează din 1830, „o valoare inestimabilă”, potrivit lui Sebastien Minchin, directorul muzeului din Rouen.

Intr-un alt muzeu din Franţa a fost furat un cap de rinocer, estimat la 50.000 de euro, care a fost găsit mai târziu, abandonat pe un câmp, într-o stare deplorabilă.

Şi grădinile zoologice sunt în alertă şi se tem ca rinocerii să nu fie furaţi.

„Ziua se apară singuri, însă noaptea apare pericolul cel mai mare, iar, pentru acest lucru, am instalat camere video”, afirmă proprietarul unei grădini zoologice din Thoiry, Franţa.

Citeşte mai multe pe green-report.ro.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close