Antena 3 CNN Externe Coasta de Azur, în flăcări. Președintele Franței și-a întrerupt vacanța

Coasta de Azur, în flăcări. Președintele Franței și-a întrerupt vacanța

Situaţie gravă pe Coasta de Azur. Peste 6.000 de persoane au fost evacuate din calea incendiilor care au distrus deja câteva mii de hectare de vegetaţie. Un om a murit şi peste 20 au avut nevoie de îngrijiri medicale. În zona calamitată a ajuns şi preşedintele francez Emmanuel Macron care se afla în vacanţă. El a dat asigurări că pompierii au reuşit să localizeze flăcările şi că s-a reuşit evitarea unui dezastru.

Coasta de Azur, în flăcări. Președintele Franței și-a întrerupt vacanța
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2021   •   18:03

În plin sezon turistic, Coasta de Azur a fost cuprinsă de fumul gros care se ridică din pădurile cuprinse de flăcări. Iniţial focul a izbucnit la 40 de kilometri de coastă dar din cauza vântului puternic a cuprins rapid peste 5000 de hectare de padure.

Peste 6.000 de oameni au fost evacuaţi din locuinţe, campinguri şi hoteluri, în timp ce alţii au rămas blocaţi într-un centru de vacanţă pentru angajaţii Air France.

Cel puţin 22 de persoane s-au intoxicat cu fum sau au fost rănite uşor din cauza facului.

Preşedintele Emmanuel Macron, care a mers în zona calamitată, dă însă asigurări că a trecut ce a fost mai rău.

"Din păcate, 3.500 de hectare de pădure au ars. În ce priveşte biodiversitatea şi moştenirea naturală este o cifră teribilă. Astăzi, datorită mobilizării generale, cel mai negru scenariu a fost evitat. Oraşele au fost salvate,nu există victime. Pompierii noştri continuă lupta şi au fost capabili să stabilizeze situaţia", a declarat Emmanuel Macron.

Preşedintele francez a mai spus că au fost mobilizate 11 din cele 12 avioanele de stingere a incendiilor disponibile în Franţa.

Peste 900 de pompieri au fost de asemenea trimişi în regiune pentru a stinge flăcările. Mai multe drumuri au fost blocate de autorităţi.

Riscul de incendii rămâne ridicat din cauza temperaturilor ridicate şi a aerului uscat.

Media temperaturilor din ultimele zile pe Coasta de Azur a fost de 40 de grade.

 


 

×
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close