Antena 3 CNN Externe Coca-Colla a fost lansată în Bolivia. Băutura este făcută din frunze de coca (VIDEO)

Coca-Colla a fost lansată în Bolivia. Băutura este făcută din frunze de coca (VIDEO)

Coca-Colla a fost lansată în Bolivia. Băutura este făcută din frunze de coca (VIDEO)
Sursa foto: coca-colla
19 Apr 2010   •   19:21

Bolivienii au lansat o Coca-Colla, o băutură gazoasă obşinută din prelucrarea frunzelor de coca, cu care speră să intre pe pieţe "mai respectabile". Evident, producătorii bolivieni ai Coca-Colla speră să concureze cu gigantul american cu nume similar.

Potrivit lui preşedintelui bolivian Evo Morales, care susţine produsul, acesta este doar inceputul. Pe acelaşi model, el vrea să producă în viitor prăjituri, bomboane, lichior, ceai şi siropuri bazate pe extract de coca, conform publicaţiei britanice Telegraph.

Preşedintele Boliviei, fost lider sindical al cultivatorilor de coca, speră ca în acest mod să pună capăt traficului de stupefiante. Totuşi, metoda irită Statele Unite ale Americii. Primul concurent "latino" al produsului american a fost realizat în 2005, în Columbia. Se numea Coca Sek, era compus tot din extract de coca şi a fost interzis la un an după ce a fost lansat.

În urmă cu un an, Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat o serie de discuţii care au avut ca scop legalizarea consumului de cocaină, la cererea directă a Boliviei. Într-un mesaj adresat Consiliului economic şi social al ONU (ECOSOC), presedintele Evo Morales a subliniat că producerea şi consumul de coca reprezintă ?o practică socio-culturală, rituală şi milenară a populaţiilor indigene?.



Antena3.ro




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close