Antena 3 CNN Externe Cocaina creşte în parcuri. Sute de hectare de coca, distruse într-un parc naţional

Cocaina creşte în parcuri. Sute de hectare de coca, distruse într-un parc naţional

Cocaina creşte în parcuri. Sute de hectare de coca, distruse într-un parc naţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mai 2012   •   07:40

500 de hectare de coca, planta din care se extrage cocaina, au fost distruse într-un parc naţional din Bolivia. Autorităţile încearcă să lupte astfel cu traficanţii de droguri, ce au cultivat, pe teritoriul bolivian, 31 de mii de hectare de coca. Bolivia este cel de-al treilea producător din lume al acestei plante.

Administraţia preşedintelui Evo Morales a continuă lupta împotriva recoltelor ilegale de coca, din parcul naţional Carrasco. Morales, care a cultivat în trecut acest gen de plantă, a dat o lege potrivit căreia doar o anumită cantitate de coca poate fi produsă în această regiune. Însă recoltele ilegale continuă să se răspândească în parcurile naţionale ale Boliviei,

Până în prezent, echipele au distrus în jur de 500 de hectare de coca. Dintre cele 22 de parcuri naţionale ale Boliviei, şapte sunt ameninţate de cultivatorii ilegali şi de traficanţii de droguri.

Bolivia este cel de-al treilea producător de coca din lume, având 31 de mii de hectare de plantaţii de acest gen. În prezent, este interzisă exportarea seminţelor de coca din frunzele căreia se extrage cocaina.


×
Subiecte în articol: Bolivia cocaina
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close