Antena 3 CNN Externe Polițiștii au confiscat 20 de kg de fulgi de porumb la vamă. Ce conțineau în loc de zahăr

Polițiștii au confiscat 20 de kg de fulgi de porumb la vamă. Ce conțineau în loc de zahăr

Poliția din frontieră din Statele Unite a confiscat un transport de cereale din America de Sud care erau acoperite cu cocaină în loc de zahăr.

Polițiștii au confiscat 20 de kg de fulgi de porumb la vamă. Ce conțineau în loc de zahăr
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Feb 2021   •   14:37

Ofițerii din cadrul Portului Cincinnati, Ohio, au interceptat pachetul care provenea din Peru, pe data de 13 februarie 2021. Acesta conținea 20 de kilograme de fulgi de porumb acoperiți de cocaină, potrivit unui comunicat de presă. 

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul unui câine antrenat special pentru a descoperi droguri în bagaje, pe nume Bico. Pachetul urma să plece mai departe, către o reședință privată din Hong Kong. 

După ce au inspectat cu atenție cerealele, ofițerii au testat pulberea albă găsită pe suprafața acestora, și au descoperit că aceasta nu era zahăr, așa cum ar fi trebuit, ci cocaină. 

"Angajații portului Cincinnati s-au angajat să oprească fluxul de droguri periculoase și continuă să-și folosească pregătirea, intuiția și abilitățile strategice pentru a preveni ca aceste tipuri de transporturi ilegitime să ajungă la public", a declarat directorul portului Cincinnati, Richard Spuse Gillespie.

Traficanții de droguri au folosit de-a lungul timpului metode din ce în ce mai creative pentru a încerca să transporte cocaină.

De exemplu, în iulie, poliția din Italia a descoperit cocaină în boabe de cafea scobite individual, după ce au deschis un colet adresat unui șef fictiv al mafiei, scrie CNN

×
Subiecte în articol: cocaina
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close