x close

Poluare ridicată în Beijing. Autorităţile au emis cod portocaliu

de S.T.    |    03 Apr 2017   •   16:23
Poluare ridicată în Beijing. Autorităţile au emis cod portocaliu 534

Autorităţile din Beijing au ridicat, luni după-amiaza, alerta de poluare a aerului la codul portocaliu, penultima treaptă într-un sistem de avertizare cu patru trepte, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Smogul, care afectează Beijing şi oraşele alăturate Tianjin şi Hebei, se prognozează că va persista până vineri.

Autorităţile din capitala Chinei emiseseră luni dimineaţă o alertă de cod galben, însă densitatea particulelor fine periculoase de materie PM2,5 a continuat să crească.

„Vântul nu este suficient de puternic, iar calitatea aerului este foarte posibil să se înrăutăţească”, a anunţat Biroul municipal pentru protecţia mediului din Beijing.

Centrul municipal de monitorizare a mediului prognozează că marţi valorile particulelor fine de materie PM2,5 înregistrate se vor situa între 200 şi 220 de micrograme pe metru cub.

În timpul codului portocaliu, vopsitul în mediul exterior şi munca în construcţii sunt interzise, maşinile care transportă deşeuri, nisip şi pământ nu au voie să circule pe drumurile publice, iar activitatea în grădiniţe, şcoli primare şi licee este suspendată, precizează sursa citată.

Capitala Chinei are un sistem de alertare pentru poluare pe bază de patru culori, cel mai ridicat cod fiind cel roşu, urmat de portocaliu, galben şi albastru.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

poluare Beijing smog
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati