Antena 3 CNN Externe Cod roşu de alertă teroristă la Tiraspol | Situaţie critică în Transnistria

Cod roşu de alertă teroristă la Tiraspol | Situaţie critică în Transnistria

Este stare de alertă teroristă în Tiraspol, iar tensiunile cresc după ce presa din Transnistria a scris despre împuşcături care ar fi avut loc în zona unui depozit de muniţii de la Cobasna.

Cod roşu de alertă teroristă la Tiraspol | Situaţie critică în Transnistria
Sursa foto: Antena 3
de Andrei Cojocaru    |    27 Apr 2022   •   15:26

În prima parte a zilei nimeni nu a confirmat informaţia, însă spre după-amiază, autorităţile de la Chişinău au confirmat că au avut loc mai multe împuşcături în regiunea frontierei dintre Ucraina şi regiunea separatistă Transnistria, dar nu pe teritoriul Transnistriei.

Acest incident vine în contextul altor incidente produse în ultimele două zile, astfel că situaţia a devenit extrem de tensionată în Transnistria. Sunt acuzaţii de o parte şi de alta.

Ieri, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate, iar în urma şedinţei preşedintele a declarat că în spatele atacurilor de la Tiraspol ar fi forţe din interiorul Transnistriei care au interesul să destabilizeze situaţia.

Pe rând, au venit reacţii şi de la Tiraspol care au negat o implicare, dar şi de la Kiev, prin vocea preşedintelui Volodimir Zelenski care a acuzat Rusia.

Anchete au fost deschise atât la Tiraspol, cât şi la Chişinău în privinţa acestor incidente din ultima perioadă.

×
Subiecte în articol: Tiraspol Transnistria
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close