Antena 3 CNN Externe Cod roşu de ninsori şi vânt în Elveţia

Cod roşu de ninsori şi vânt în Elveţia

Cod roşu de ninsori şi vânt în Elveţia
Sursa foto: Foto: blogs.sacbee.com
de M.Z.    |    25 Dec 2013   •   23:57

Europa se luptă cu vremea rea. În Elveţia a fost emisă o avertizare de cod roşu de ninsori şi vânt. Meteorologii se aşteaptă ca stratul de zăpadă să ajungă în unele zone până la un metru. De asemenea, spun ei, vântul va bătea cu până la 150 de kilometri pe oră.

Partea de sud-est a Austriei se află şi ea sub incidenţa codului portocaliu de viscol. În acelaşi timp, Marea Britanie şi Franţa se luptă cu inundaţiile şi vântul puternic. În Marea Britanie, 50.000 de oameni au petrecut noaptea de Crăciun pe întuneric.

În acelaşi timp, britanicii se luptă cu furtunile. Vântul a doborât sute de copaci peste principalele şosele şi peste liniile de electricitate. 50 de mii de oameni au petrecut Crăciunul la lumina lumânării.

Traficul a fost afectat serios de inundaţiile şi vântul puternic. Trenurile ajung cu întârzieri mari din cauza lipsei electricităţii, iar la aeroporturi, peste 100 de zboruri au fost anulate.

Autorităţile încearcă să-i avertizeze pe oameni că cel mai sigur ar fi să nu iasă din case până când efectele furtunii nu vor fi înlăturate.

Situaţia este dramatică şi în Franţa, unde ploile abundente au inundat străzile şi casele oamenilor. Rafalele de vânt au bătut cu până la 120 de kilometri pe oră.

În Italia, un strat consistent de zăpadă s-a aşezat deja peste marile oraşe. Ploile torenţiale şi ninsorile se vor abate şi peste Olanda, Belgia, nordul Germaniei şi Danemarca.

Citiţi şi Cel mai cald Crăciun din Rusia, din ultimii 100 de ani. Ce temperaturi arată termometrele

×
Subiecte în articol: Elvetia
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close