Antena 3 CNN Externe Codul secret prin care va fi anunţată moartea reginei Marii Britanii

Codul secret prin care va fi anunţată moartea reginei Marii Britanii

Codul secret prin care va fi anunţată moartea reginei Marii Britanii
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    08 Apr 2017   •   13:35

Există o serie de scenarii pentru moartea reginei. Conform The Guardian, cel mai probabil Regina va muri după o scurtă boală, înconjurată de familie şi doctori, iar în eventualitatea acestui caz, oamenii Reginei sunt pregătiţi pentru a face anunţul devastator.

Potrivit aceleaşi publicaţii, cel mai probabil se va ocupa de ea doctorul său geriatric Huw Thomas. El va controla încăperea şi va decide ce informaţii ar trebui făcute publice. Vor exista buletine de informare de la Palat către presă. În momentul în care ochii ei vor fi închişi, Charles va deveni Rege. Primul oficial care se va ocupa de ştire va fi Sir Christopher Geidt, secretarul privat al Reginei, un fost diplomat, care s-a ocupat de planul de succesiune.

Planul se numeşte „London Bridge“, iar atunci când Regina va muri, fraza care va fi folosită este „Lodon Bridge is down“ („Podul Londrei a căzut“).
  
Anunţul către presă va fi făcut printr-un flash către Asociaţia de Presă (Press Asssociation). În acelaşi moment, un majordom îmbrăcat în haine de doliu va ieşi pe uşa Palatului Bcukingham şi va pune o notificare scrisă, încadrată cu un chenar negru de doliu pe porţile palatului. În acelaşi timp, site-ul Palatului va fi modificat pentru a arăta o singură pagină, care anunţă decesul monarhului.
 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close