Antena 3 CNN Externe Cofondator al unei celebre reţele de socializare, găsit MORT la el în casă. "Suntem în stare de şoc"

Cofondator al unei celebre reţele de socializare, găsit MORT la el în casă. "Suntem în stare de şoc"

Cofondator al unei celebre reţele de socializare, găsit MORT la el în casă. "Suntem în stare de şoc"
Sursa foto: Foto: embruns.net
13 Ian 2013   •   11:39

Aaron Swartz, activist al internetului liber, cofondator al Reddit, Creative Commons şi Demand Progress, s-a siunucis vineri, 11 ianuarie, la New York.

Swartz a fost găsit vineri seară în Brooklyn. Un unchi al tânărului, Michael Wolf, a declarat că tânărul pare că s-a spânzurat. Familia acestuia şi partenera sa "sunt în stare de şoc", conform publicaţiei Statesman.

Swartz avea doar 26 de ani.

A fost coautor al RSS 1.0, a fost cofondator al conceptelor de distribuţie Creative Commons şi a fost membru al Laboratorului de Etică al Universităţii Harvard.

Swartz a fost şi cofondator al organizaţiei Demand Progress, care a lansat campania principală împotriva legilor americane SOPA şi PIPA, care atentau la libertatea internetului. De asemenea, bărbatul a lucrat şi la dezvoltarea site-ului Reddit, atât de popular în zilele noastre.

El a pus bazele posibilităţii oamenilor de a distribui informaţiile pe criterii clare de apreciere şi a fost printre pionierii conceptului de ştiri sociale.

Dar pionierul a fost şi un hacker. În septembrie 2012 el a fost condamnat pentru hacking, după ce a descărcat milioane de articole academice din baza de date de la Massachussetts Institute of Technology.

El fusese arestat în iulie 2011 după ce a reuşit să extragă prin procedeul de scraping 4 milioane de studii academice.

Procesul a fost unul scump, iar mai multe personalităţi ale internetului s-au ridicat pentru a-l susţine pe Swartz. Pentru el a fost creat şi site-ul free.aaronsw.com, care strângea fonduri pentru apărarea acestuia în justiţie. În plus, mulţi dintre susţinătorii săi spun că nu era un hacker, ci s-a dus în campusul MIT şi s-a logat ca „Guest", fapt pe care universitatea îl acceptă.

×
Subiecte în articol: spanzurat harvard mit
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close