Antena 3 CNN Externe Colegiul Comisarilor discută marți situația statului de drept în România

Colegiul Comisarilor discută marți situația statului de drept în România

Colegiul Comisarilor discută marți situația statului de drept în România
02 Apr 2019   •   23:44

Colegiul Comisarilor va discuta miercuri situaţia statului de drept în România, a anunţat pe contul său de Twitter purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, notează Agerpres.

"Comisia (Europeană) trebuie sa acţioneze pentru a proteja statul de drept. Colegiul (Comisarilor n.r.) va discuta mâine (miercuri n.r.) starea statului de drept în Romania", a scris marţi Mina Andreeva.

"Sunt în favoarea unor noi instrumente care să protejeze statul de drept în viitor. Comisia ar trebui să întocmească o dată sau de două ori pe an un raport privind respectarea statului de drept în toate statele membre. Avem nevoie de o evaluare obiectivă", adaugă oficialul european.

Colegiul este alcătuit din cei 28 de comisari, printre care se numără şi preşedintele, Jean-Claude Juncker, şi vicepreşedinţii. Comisarii, câte unul din fiecare stat membru al UE, asigură conducerea politică a Comisiei Europene.

Comisia Europeană a transmis în mod repetat în ultima perioadă că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii legate de statul de drept din România. Conform Executivului comunitar, atât conţinutul, cât şi procedura ultimelor schimbări în domeniul statului de drept, prin folosirea de ordonanţe de urgenţă, fără consultări cu justiţia şi cei direct interesaţi par a fi în contradicţie directă cu recomandările din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close