Antena 3 CNN Externe Colet suspect descoperit la biroul Angelei Merkel. Alertă teroristă în Europa?

Colet suspect descoperit la biroul Angelei Merkel. Alertă teroristă în Europa?

Colet suspect descoperit la biroul Angelei Merkel. Alertă teroristă în Europa?
02 Noi 2010   •   17:13

Un colet suspect a fost descoperit marţi la biroul din Berlin al cancelarului german Angela Merkel. Purtătoarea de cuvânt a poliţiei, citată de AFP, a declarat că pachetul ar fi sosit prin poştă, iar cancelarul se afla întră-o vizită oficială în Belgia.

Surse ale cotidianului Tagesspiegel susţin că pachetul conţinea un praf negru şi un dispozitiv de detonare. Coletul a fost livrat în jurul orei locale 13.00 (14.00, ora României), de grupul american de mesagerie United Parcel Services (UPS), potrivit sursei citate.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german a spus că pachetul de mici dimensiuni "prezenta semne suspecte care indicau posibilitatea prezenţei unui explozibil". Coletul a fost descoperit în timpul controalelor de rutină ale mesageriei şi îi era adresat cancelarului Angela Merkel, potrivit presei germane. La expeditor ar fi fost trecută adresa Ministerului grec al Economiei.

Europa, în alertă teroristă?
Întregul continent european pare a fi în stare de alertă teroristă de la începutul acestei săptămâni. Mai multe colete capcană au fost descoperite, marţi, în faţa unor ambasade din Atena. Unul dintre acesta, amplasat la ambasada Elveţiei, a explodat. Tot marţi, o patrulă de poliţie a fost ţinta unor focuri de armă, informează surse din poliţia elenă, citate de AFP. Incidentele au loc la numai o zi după interceptarea la Atena a unor colete-capcană adresate preşedintelui francez Nicolas Sarkozy.

Sarkozy cheamă la raport oficiali din domeniul securităţii
Oficialii din domeniul securităţii se vor prezenta miercuri la Palatul Elysee, la solicitarea preşedintelui Sarkozy, pentru a-i prezenta un bilanţ privind ameninţările teroriste, după mesajele lui Osama ben Laden împotriva Franţei şi coletele-capcană din SUA.

Preşedintele francez a declarat într-o conferinţă de presă comună cu premierul britanic David Cameron, la Londra, că ameninţarea teroristă este una “extrem de serioasă”.

"Vigilenţa noastră este totală. Acţionăm împreună cu aliaţii noştri, nu aş spune zilnic, ci oră de oră. Schimbăm informaţii, comparăm informaţiile secrete pe care le deţinem şi încercăm să ne armonizăm răspunsurile", a declarat Sarkozy.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close