Antena 3 CNN Externe Colin Powell îl sprijină pe Obama pentru că este NEGRU

Colin Powell îl sprijină pe Obama pentru că este NEGRU

Colin Powell îl sprijină pe Obama pentru că este NEGRU
26 Oct 2012   •   12:09

John Sununu, un apropiat al candidatului republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Mitt Romney, a declarat că decizia lui Colin Powell de a îl sprijini pe actualul preşedinte, Barack Obama, se datorează, în mare măsură, faptului că cei doi fac parte din aceeaşi rasă.

Sununu, care a fost guvernator al statului New Hampshire în perioada 1983 - 1989, a făcut acest comentariu în cadrul unei emisiuni de la CNN, "Piers Morgan Tonight."

Realizatorul tv l-a întrebat pe Sununu dacă sprijinul lui Powell pentru democratul Obama nu ar trebui să atragă excluderea acestuia din Partidul Republican.
Fostul general cu patru stele şi-a exprimat suportul pentru candidatul democrat şi la alegerile precedente, din 2008.

"Apreciez faptul că şeful lui Colin Powell, George Herbert Walker Bush, a sprijinit tot timpul candidatura lui Mitt Romney. Sincer, dacă mă uit la Powell îmi pun întrebări de ce are această opţiune. Sunt divergenţe de opinie sau are alte motive? Sunt de părere că dacă ai pe cineva de aceeaşi rasă cu tine, trebuie să fii mândru să ai un asemenea preşedinte. Din puctul ăsta de vedere, aplaud iniţiativa lui Colin", a comentat Sununu.

Nu este prima oară când Powell este acuzat de acordarea sprijinului politic pe criterii rasiale. În 2008, Rush Limbaugh şi alţi republicani au insinuat că fostul general îl susţine pe Obama la fotoliul de la Casa Albă, fiind "motivat de culoarea pielii".

Colin Powell a anunţat public, ieri, că este în favoarea unei noi administraţii Obama, motivând că primul mandat al acestuia a fost dus sub circumstanţe dificile. În acelaşi timp, Powell nu a ezitat să critice opiniile de politică externă ale lui Mitt Romney, dar şi alte aspecte din politica domestică.



×
Subiecte în articol: mitt romney Barack Obama Casa Alba
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close