Antena 3 CNN Externe COLIZIUNE evitată în ultima clipă, deasupra Moscovei. Un avion de linie a trecut razant de un bombardier rus

COLIZIUNE evitată în ultima clipă, deasupra Moscovei. Un avion de linie a trecut razant de un bombardier rus

COLIZIUNE evitată în ultima clipă, deasupra Moscovei. Un avion de linie a trecut razant de un bombardier rus
11 Apr 2014   •   13:53

O coliziune între un avion comercial aparținând Air France și un bombardier rus a fost evitată în ultima clipă, în data de 14 martie, anul acesta, la câteva mii de metri deasupra Moscovei, scrie publicația rusă Izvestia, care citează o sursă din cadrul Agenţiei federale ruse a aviaţiei (Rosaviatsia).

Potrivit sursei citate, la puţin timp după decolarea de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, aeronava de tip  Airbus A319 a Air France, care asigura o legătură Moscova-Paris, a trecut razant pe lângă un bombardier rus de tip Tupolev-95, informează Le Monde.

Cele două aeronave au fost atât de aproape, încât membrii echipajului din Airbus au auzit zgomotul elicelor bombardierului, conceput în perioada sovietică, potrivit aceleiaşi surse.

Pilotul Air France a denunţat, ulterior, pericolul provocat de această apropiere, într-o notă remisă Rosaviatsia via Ministerul francez de Externe, însă răspunsul conducerii traficului aerian din Moscova a afirmat că acea situație nu a reprezentat un pericol major.

Distanţa minimă de siguranță între două avioane aflate în zbor este de 1.000 de picioare (305 metri), notează Izvestia.

Incidentul este anchetat de autoritățile responsabile cu traficul aerian din regiunea Moscova.

×
Subiecte în articol: coliziune
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close