Antena 3 CNN Externe Coliziune între două trenuri în SUA. Aproximativ 60 de persoane au fost rănite

Coliziune între două trenuri în SUA. Aproximativ 60 de persoane au fost rănite

Coliziune între două trenuri în SUA. Aproximativ 60 de persoane au fost rănite
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Mai 2013   •   10:39
Aproximativ 60 de persoane au fost rănite, dintre care cinci grav, în coliziunea a două trenuri de periferie, la o oră de vârf, vineri, în statul Connecticut, în nord-estul Statelor Unite, a anunţat guvernatorul Dan Malloy, relatează AFP, conform Mediafax.
Unul dintre răniţi se află într-o stare "foarte critică", se precizează într-un mesaj al Biroului guvernatorului postat pe contul său de Twitter.
Accidentul a avut loc în apropiere de oraşul Bridgeport, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de New York, către ora locală 18.00 (sâmbătă, 1.00, ora României), a declarat telefonic pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei Metro-North, care deserveşte regiunea de la nord de Big Apple.
"Şaizeci de persoane au fost spitalizate. Cinci persoane se află într-o stare critică, iar una dintre ele este într-o stare foarte critică", a precizat Malloy pe Twitter.
Purtătorul de cuăvânt de la Metro-North a evocat, cu puţin timp înainte, date cu privire la aproximativ 50 de răniţi, dintre care patru în stare gravă sau critică.
Coliziunea a avut loc între un tren care se îndrepta spre New York şi unul către New Haven.
"Trenul care se îndrepra către est a deraiat şi a intrat în coliziune cu trenul care se îndrepta spre vest. Nu avem nicio informaţie despre cauzele" deraierii, a mai subliniat purtătorul de cuvânt.
Guvernatorul Malloy, care s-a dus la locul accidentului, a declarat într-o conferinţă de presă că nu există "vreun motiv să se creadă că nu este vorba despre un accident".
Legăturile Amtrak între New York şi Boston au fost întrerupte vineri seara şi ar urma să rămână întrerupte până luni.
Potrivit cotidianului The New York Post, accidentul s-a produs pe un tronson aflat în reparaţie, unde doar două din patru căi ferate erau disponibile.
Compania Metro-North este a doua cea mai importantă în Statele Unite în privinţa traficului la periferie. Potrivit datelor acesteia, ea a transportat aproximativ 280.000 de pasageri pe zi de luni şi până vineri.
 

×
Subiecte în articol: coliziune SUA trenuri New York
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close