Antena 3 CNN Externe Collin Powel: Obama a greşit în abordarea problemei Guantanamo

Collin Powel: Obama a greşit în abordarea problemei Guantanamo

Collin Powel: Obama a greşit în abordarea problemei Guantanamo
Sursa foto: collin powel
25 Mai 2009   •   08:10

Fostul secretar de stat Colin Powell a declarat că preşedintele american Barack Obama nu a gestionat ?foarte bine? decizia de a închide Guantanamo.
?Cred că preşedintele Obama nu a gestionat-o foarte bine mergând la Congres pentru a cere 80 de milioane de dolari fără un plan. Şi, sincer, prin faptul că a oferit oponenţilor destul timp pentru a-şi uni forţele să spună de ce nu ar trebui să facem acest lucru?.
Powell a declarat că a făcut lobby pentru ca Guantanamo să fie închis şi că a mers la şeful său, fostul preşedinte Bush, cu preocupările noastre.

El a afirmat chiar că Bush dorea să închidă închisoarea, dar nu şi-a putut da seama cum- un punct pe care l-a folosit pentru a răspunde criticilor din partea fostului vicepremier Dick Cheney.

"Cheney nu este de acord nu numai cu politica preşedintelui Obama. Este în dezacord cu politica preşedintelui Bush. Acesta a declarat în mod repetat că doreşte închiderea Guantanamo. Problema este că nu putea lipi toate piesele,", declara Powell .
El a subliniat că nu crede teoria că SUA ar fi mai puţin în siguranţă dacă prizonierii ar fi transportaţi aici. De asemenea, întărea că el consideră că transportul ar trebui făcut imediat, şi nu a se începe să caute 80 de milioane de dolari pentru construit închisori.
El arăta că principala problemă este că în multe cazuri nu există suficiente probe pentru a-i ţine închişi.
În alt context îi amintea lui Cheney că el continuă să fie republican, chiar dacă a votat pentru Obama la alegeri.
Acesta declara că ?nu are idee? dacă tehnicile de interogare dure folosite de administraţia Bush sunt eficiente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close