Antena 3 CNN Externe Un colonel rus, ucis în războiul din Ucraina. Este al 15-lea militar rus de rang înalt pierdut în luptă

Un colonel rus, ucis în războiul din Ucraina. Este al 15-lea militar rus de rang înalt pierdut în luptă

Armata lui Vladimir Putin a pierdut un alt comandant. Este al 15-lea lider militar important al lui Putin ucis, în timp ce invazia Ucrainei se îndreaptă spre a doua lună.

Un colonel rus, ucis în războiul din Ucraina. Este al 15-lea militar rus de rang înalt pierdut în luptă
Sursa foto: Twitter/ NEXTA
de Cerasela Stafie    |    23 Mar 2022   •   10:58

Colonelul Alexei Sharov a devenit cel mai recent militar rus de rang înalt care a murit în războiul din Ucraina. Invazia le-a dus rușilor cea mai mare pierdere de cadre militare de rang înalt de la al Doilea Război Mondial. Moartea sa a fost anunțată marți de forțele armate ucrainene pe rețelele de socializare.

Comandantul Ordinului Separat al 810-a Gărzi al Brigăzii Jukov din Marina Rusă, Sharov a fost ucis în Mariupol, un oraș în care peste 100.000 de oameni sunt blocați, pe fondul unui asediu al invadatorilor ruși. Cel puțin 902 civili au fost uciși și 1.459 au fost răniți în Ucraina până la miezul nopții de 19 martie, a declarat biroul ONU pentru drepturile omului.

Zece milioane de persoane au fost strămutate, iar aproape 3,4 milioane care au fugit din țară, a declarat agenția ONU pentru refugiați.
Presa rusă a raportat că Putin pierdut aproape 10.000 de soldați de la începutul invaziei, dar tabloidul Komsomolskaya Pravda a retras repede informația, spunând că au fost atacați de hackeri.

Rusia nu și-a actualizat oficial cifrele victimelor de pe 2 martie, când a declarat că 498 de militari au fost uciși și 1.597 de răniți. De atunci, ofensiva sa a întâmpinat o rezistență puternică din partea armatei și a forțelor de apărare voluntari ale Ucrainei.

Moartea lui Sharov vine după moartea colonelului Nikolay Ovcharenko, comandantul Regimentului 45 de Inginerie. Sharov este al cincilea colonel care a murit. În total, 15 dintre comandanții militari ai Rusiei au murit în invazie, potrivit scrie Daily Mail. 

×
Subiecte în articol: colonel Rusia Război Ucraina
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close