Antena 3 CNN Externe Colorado. Soldaţii unei baze militare, suspectaţi de crime

Colorado. Soldaţii unei baze militare, suspectaţi de crime

Colorado. Soldaţii unei baze militare, suspectaţi de crime
21 Oct 2008   •   11:01

Soldaţii unei baze militare din Colorado, care s-au întors din Irak, sunt suspectaţi de comiterea a cinci crime care au avut loc la un interval de 14 luni în statul american. Potrivit comandantului bazei Fort Carson, generalul Mark Graham, citat de Los Angeles Times, a fost pornită o anchetă pentru a se stabili eventualele legături între soldaţii Brigăzii 4 din armata americană şi cele cinci crime.
"Avem mulţi tineri americani excepţionali în Armată care s-au oferit să servească ţara în vreme de război. Dintre aceştia, mulţi sunt cetăţeni exemplari", a declarat generalul Graham. "Cu toate acestea, suntem şi noi îngrijoraţi de aceste acte oribile", a mai declarat acesta.
Decizia de a porni o anchetă a fost luată după ce senatorul de Colorado, Ken Zalazar, i-a cerut secretarului Armatei, Pete Geren, să investigheze crimele.
Scandalul s-a intensificat după ce, pe 13 octombrie, un soldat de 21 de ani i-a condus pe anchetatori la cadavrul unei tinere de 19 ani, ucisă la vest de oraşul Colorado Springs. Ulterior, soldatul a fost condamnat la închisoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Colorado baza militara soldati crime
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close