Antena 3 CNN Externe Columbia: Cel puțin 18 membri ai trupelor de gherilă FARC au fost uciși într-un bombardament al armatei

Columbia: Cel puțin 18 membri ai trupelor de gherilă FARC au fost uciși într-un bombardament al armatei

Columbia: Cel puțin 18 membri ai trupelor de gherilă FARC au fost uciși într-un bombardament al armatei
Sursa foto: foto: AGERPRES
22 Mai 2015   •   10:45

Cel puțin 18 membri ai Forțelor Armate Revoluționare (FARC) au fost uciși și doi au fost răniți într-un bombardament al armatei în sud-vestul Columbiei, a anunțat o sursă din cadrul Ministerului Apărării columbian, citată de AGERPRES.

Raidul militar a vizat o tabără a FARC din departamentul Cauca, unul dintre fiefurile rebeliunii marxiste, angajate în prezent în negocieri de pace cu guvernul.

Acest raid intervine la puțin peste o lună de la ridicarea de către președintele columbian Juan Manuel Santos a moratoriului asupra bombardamentelor militare împotriva gherilei.

''Acesta este primul atac contra FARC după ce președintele Santos a ordonat, la 15 aprilie, reluarea atacurilor aeriene împotriva acestei gherile'', a subliniat sursa de informație, care a cerut să i se păstreze anonimatul.

Artizan al dialogului deschis care durează de peste doi ani cu FARC, șeful statului columbian a decis reluarea bombardamentelor militare în urma unei ambuscade a rebeliunii care s-a soldat cu moartea a 11 militari.

Tabăra FARC se afla în regiunea Guapi, la 480 kilometri de Bogota, zonă unde operează și bande ale traficanților de droguri.

Fondată în 1964, în urma insurecției fermierilor, prima gherilă columbiană care numără încă aproape 8.000 de luptători, a instaurat un armistițiu nelimitat începând din decembrie, însă își rezervă dreptul de a replica ofensivelor armatei, în timp ce guvernul de la Bogota exclude orice armistițiu înainte de semnarea unui acord de pace definitiv.

Negocierile cu FARC, deblocate din noiembrie 2012 în Cuba, vizează soluționarea celui mai vechi conflict din America Latină, care a făcut circa 220.000 de morți în peste o jumătate de secol, potrivit cifrelor oficiale.





×
Subiecte în articol: Columbia ucisi armata bombardament
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close