Antena 3 CNN Externe Columbia. Toreador omorât în timpul unei lupte cu un taur

Columbia. Toreador omorât în timpul unei lupte cu un taur

Columbia. Toreador omorât în timpul unei lupte cu un taur
Sursa foto: taur
02 Ian 2010   •   13:41

Un toreador a murit în Columbia în urma tradiţionalelor lupte cu tauri ce se ţin la sfârşitul fiecărui an. Coarnele taurului i-au străpuns trupul bărbatului în vârstă de 34 de ani, iar doctorii nu au mai putut face nimic pentru el.
Toreadorul Walter Perdomo a murit în timpul tradiţionalelor lupte cu tauri ce se ţin în Columbia la sfârşit de an.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după prima lovitură a animalului, şi apoi a fost scos din arenă de colegii săi. A fost transportat la spital, însă medicii nu au putut să-l salveze.

A doua zi, colegii şi sute de spectatori i-au adus toreadorului un ultim omagiu pe arena unde acesta a dat ultima reprezentare.

?Este destinul nostru, aşa cum un toreador ar spune. În ziua în care murim prietenii noştri ar trebui să aducă o formaţie care să cânte muzică. Aşa vreau să se întâmple la înmormântarea mea, să se cânte muzică, iar oamenii să aplaude" a spus Luis Gumersindo Cuadrado, toreadorul cunoscut drept ?Caliman?.

Tradiţia luptelor cu tauri din Columbia este veche de 150 de ani. La sfârşitul lui decembrie şi începutul lui ianuarie, toreadorii se adună în arene şi îşi riscă viaţa în faţa taurilor de aproape 500 de kilograme. Tradiţia luptelor cu tauri face în fiecare an, aproximativ 20 de victime.

Antena 3

×
Subiecte în articol: taur mort
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close