Antena 3 Externe I-au administrat 15 beri pentru a-l salva din coma alcoolică. Bărbatul s-a trezit cu o ”ușoară” mahmureală

I-au administrat 15 beri pentru a-l salva din coma alcoolică. Bărbatul s-a trezit cu o ”ușoară” mahmureală

de L.D.    |    06 Mar 2020   •   11:43
I-au administrat 15 beri pentru a-l salva din coma alcoolică. Bărbatul s-a trezit cu o ”ușoară” mahmureală
Sursa foto: pixabay.com

Medicii de la un spital din Vietnam au reușit să salveze viața unui pacient aflat în comă alcoolică, aplicându-i un tratament inedit. Câte o bere din oră în oră, până ce acesta a devenit conștient.

Nguyen Van Nhat, un bărbat în vârstă de 48 de ani, a ajuns zilele trecute la spital cu o alcoolemie de 1,119 ori mai mare decât cea normală în organism. 

Medicii de la Spitalul General Quang Tri, din Vietnam, s-au văzut nevoiți să îi administreze acestuia în stomac chiar de la internare 3 cutii de bere, echivalentul a 1 litru de băutură, pentru a scădea viteza cu care pacientul procesa metanolul.  

Apoi, tot prin tubul nasogastric, i-au administrat câte o doză de bere la fiecare oră, timp de 12 ore, până ce pacientul a devenit conștient. 

Din cauza cantității enorme de alcool din sânge, pacientul și-ar fi pierdut viața dacă medicii nu i-ar fi administrat repede tratamentul neconvențional.

Etanolul este o substanță care se găsește în mod obișnuit în băuturile spirtoase, vin și bere. În cantități mici, nu provoacă altceva decât o ușoară beție. Problema în cazul pacientului vietnamez a fost că, în organismul lui, se găsea metanol, o substanță chimică prezentă în băuturile făcute în casă și chiar în spirt. Această substanță este mult mai puternică decât etanolul și, în cele mai rele cazuri, poate duce la orbire și chiar la moarte. 

Chiar și după ce bărbatul de 48 de ani s-a oprit din băut, metanolul a continuat să fie eliberat în fluxul sanguin, determinând creșterea de alcool din sânge, scrie dailystar.co.uk.

Medicii au ales să îi administreze bere, deoarece organismul procesează etanolul înaintea metanolului, asta oferindu-le timp pentru a-i face o dializă bărbatului, astfel eliminând excesul de alcool din sânge. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close