Antena 3 CNN Externe Un comandant rus s-a împușcat în picior pentru a scăpa de război

Un comandant rus s-a împușcat în picior pentru a scăpa de război

Un soldat rus din Ucraina i-a spus mamei sale la telefon că superiorul său s-a împușcat în picior doar pentru a merge acasă.

Un comandant rus s-a împușcat în picior pentru a scăpa de război
Sursa foto: Getty Images/ Melissa Sue Gerrits
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2022   •   18:26

O înregistrare a apelului telefonic interceptat a fost publicată sâmbătă pe Facebook de către Direcția Principală de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării.

Soldatul, care spune că are 20 de ani, poate fi auzit plângându-se mamei sale că războiul nu se va termina curând și că nu vrea să fie acolo.

"Această Ucraina nu mă interesează deloc. Vreau să mă întorc și să renunț", a spus el, explicând că nici mulți alți soldați ruși nu vor să fie acolo.

"Mamă, comandantul bateriei mele al plutonului doi s-a împușcat în picior pentru a ieși de aici, chiar la început! Despre ce vorbim aici? Și a luptat în Cecenia", a răspuns soldatul, potrivit Business Insider.

Mama sa a întrebat ce s-ar întâmpla dacă Occidentul va decide să avanseze asupra Rusiei: "Cine va apăra atunci Rusia? Cine, spune-mi? Doar ne vor ucide pe toți, va fi un al Patrulea Război Mondial și Rusia va pieri în el!"

Soldatul a mai spus că conflictul a pornit pentru că președintele rus Vladimir Putin a invadat: „Nimeni nu ne-a atacat!”

Mama lui l-a apărat pe Putin și a spus că nu a invadat, ci că avansează spre Republicile Populare Donețk și Lugansk, statele separatiste susținute de Kremlin din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

„Nu știu... nici nu ne-am apropiat de zonele alea”, a spus soldatul.

Mai multe rapoarte au descris soldații ruși care nu doresc să lupte în războiul din Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la începutul războiului că forțele ruse sunt „obosite” și „demoralizate”. Săptămâna trecută, un soldat rus a spus pentru The Guardian că vrea să părăsească armata pentru că nu are rost să lupte în Ucraina.

De la lansarea unei invazii pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie, forțele ruse au suferit pierderi majore și au fost respinse din zonele din jurul Kievului și Harkovului după încercări nereușite de a avansa.

Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a declarat sâmbătă că țara se pregătește pentru o nouă fază pe termen lung a războiului.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina soldat
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close