Antena 3 CNN Externe Comandatul trupelor SUA din Afganistan, demis

Comandatul trupelor SUA din Afganistan, demis

Comandatul trupelor SUA din Afganistan, demis
Sursa foto: Stanley McChrystal
12 Mai 2009   •   18:48

ecretarul american al Apărării, Robert Gates, l-a înlocuit pe comandantul trupelor din Afganistan, declarând că administraţia crede că este nevoie de o ?gândire proaspătă? pentru a întoarce soarta conflictului cu talibanii.
Generalul David McKiernan era de mai puţin de un an în această funcţie şi va fi înlocuit de generalul Stanley McChrystal, acesta având experienţa conducerii trupelor speciale.
?Astăzi avem o nouă politică, stabilită de noul nostru preşedinte. Avem o nouă strategie, o nouă misiune şi un nou ambasador. Cred că este necesară şi o nouă conducere militară?, declara Gates .
Mutarea vine în momentul în care 21.000 de noi soldaţi americani au început să vină în Afganistan, pentru a se lupta mai intens cu talibanii. De altfel, după şapte ani de conflict, Afganistan rămâne cu un guvern instabil, cu un trafic de droguri în floare şi numeroase atacuri din partea susţinătorilor al-Qaida.
În plus, schimbarea vine la o sătămână după ce mai mulţi civil afgani au fost ucişi în timpul unei lupte între militanţi şi armată. Oficialii afgani vorbesc despre 147 de civili ucişi.
SUA au acuzat că militanţii talibani au folosit acele persoane ca scuturi umane.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close