Antena 3 CNN Externe Comandoul islamist care a realizat atacul de la Nairobi era format din şase persoane

Comandoul islamist care a realizat atacul de la Nairobi era format din şase persoane

Comandoul islamist care a realizat atacul de la Nairobi era format din şase persoane
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    05 Oct 2013   •   23:43

Grupul care la sfârşitul lunii septembrie a atacat centrul comercial Westgate din Nairobi era format din patru sau şase persoane, şi nu din 10-15 persoane, cum s-a anunţat anterior, a estimat, sâmbătă, poliţia keniană.

"În baza informaţiilor pe care le deţinem în acest moment, (putem constata că) numărul atacatorilor era între patru şi şase. Niciunul dintre ei (atacatori) nu a reuşit să iasă din clădire după atac", a declarat şeful poliţiei, David Kimaiyo, fără să precizeze dacă islamiştii au fost ucişi sau capturaţi, informează AFP.

Anterior, autorităţile keniene au estimat că atacul de la Nairobi a fost realizat de un comandou islamist alcătuit din 10-15 persoane. Preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a afirmat că cinci atacatori au fost ucişi.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei kenyene a spus sâmbătă că toţi atacatorii erau bărbaţi.

O altă sursă din cadrul poliţiei a identificat trei dintre atacatori: doi somalezi (Abu Baraal Al Sudani, Khatab Ali Khane) şi un kenyan de origine somaleză (Omar Nabhan).

Atacul comis pe 21 septembrie împotriva centrului comercial Westgate de la Nairobi, revendicat de către islamişti somalezi shebab, afiliaţi al-Qaida, s-a soldat cu cel puţin 67 de morţi. Crucea Roşie kenyană a anunţat că 39 de persoane sunt date dispărute.



×
Subiecte în articol: Nairobi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close