Antena 3 CNN Externe Statul Islamic are nouă ţintă majoră. Prima ameninţare directă: „Vor curge râuri de sânge”

Statul Islamic are nouă ţintă majoră. Prima ameninţare directă: „Vor curge râuri de sânge”

Statul Islamic are nouă ţintă majoră. Prima ameninţare directă: „Vor curge râuri de sânge”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    01 Mar 2017   •   15:11

Combatanţi ai grupării Stat Islamic proveniţi din minoritatea chineză uigură au ameninţat din Irak că „vor vărsa râuri de sânge” în China, un avertisment inedit adresat Beijingului, potrivit unui expert, relatează miercuri AFP.

Ameninţarea este formulată într-o înregistrare video de 28 de minute difuzată luni de o ramură a SI cu sediul în vestul Irakului, indică un organism specializat în supravegherea pe internet a site-urilor islamiste, SITE Intelligence Group.

În înregistrarea video, un militant bărbos, cu un cuţit în mână, ameninţă China, înainte de a-i tăia gâtul unui bărbat desemnat drept informator. „Voi, chinezii, nu înţelegeţi ceea ce spun oamenii! Suntem soldaţi ai califatului şi vom veni la voi să clarificăm lucrurile făcând să vorbească armele noastre, pentru a vărsa râuri de sânge, în scopul de a-i răzbuna pe cei oprimaţi”, a afirmat militantul, potrivit traducerii realizate de SITE Intelligence Group.

Această înregistrare video ar fi „prima ameninţare directă” a Statului Islamic împotriva Chinei, a declarat pentru AFP Michael Clarke, expert privind Xinjiang de la Universitatea naţională australiană din Canberra.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Stat Islamic amenintare China sange teroristi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close