Antena 3 CNN Externe Moscova: 160 de combatanţi ruşi în rândul Statului Islamic în Siria au fost ucişi

Moscova: 160 de combatanţi ruşi în rândul Statului Islamic în Siria au fost ucişi

Moscova: 160 de combatanţi ruşi în rândul Statului Islamic în Siria au fost ucişi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Noi 2015   •   10:04

O sută șaizeci de cetățeni ruși ce luptă pentru gruparea teroristă Statul Islamic în Siria au fost uciși, a anunțat joi un viceministru rus de externe, pe fondul accelerării acțiunii militare internaționale în țara sfâșiată de război, relatează agenția DPA.

"În prezent, sunt peste 25.000 de militanți teroriști străini ce luptă sub steagul Statului Islamic, inclusiv din țări arabe, Europa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente", a declarat Oleg Sîromolotov, citat de agenția oficială de presă TASS.

El a adăugat că 2.719 cetățeni ruși au plecat să lupte pentru miliția islamistă în Siria. "O sută șaizeci dintre ei au fost uciși, 73 dintre ei s-au întors și s-au confruntat cu justiția și alți 36 au fost arestați".

Rusia, un aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad, a lansat lovituri aeriene în Siria în septembrie, declarând că ele îi vizează pe "teroriștii" de acolo, amintește DPA.

Moscova a promis intensificarea campaniei după ce Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea unui avion rusesc de pasageri în Egipt luna trecută.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic Siria Rusia Islamisti
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close