Antena 3 CNN Externe Combatanţii kurzi au preluat controlul. Jihadiştii SI s-au retras din mai multe cartiere ale oraşului sirian Kobane

Combatanţii kurzi au preluat controlul. Jihadiştii SI s-au retras din mai multe cartiere ale oraşului sirian Kobane

Combatanţii kurzi au preluat controlul. Jihadiştii SI s-au retras din mai multe cartiere ale oraşului sirian Kobane
de S.T.    |    16 Oct 2014   •   12:31

Combatanţii kurzi au preluat controlul mai multor cartiere ale oraşului sirian kurd Kobane de la jihadiştii grupului Statului Islamic, a afirmat un responsabil kurd local.

''Unităţile de apărare ale poporului (YPG, principala miliţie armată kurdă din Siria) au progresat în estul şi în sud-estul oraşului'', a declarat Idriss Nassen pentru AFP.

''Înainte, jihadiştii SI controlau 30% din Kobane, acum controlează mai puţin de 20%, graţie coaliţiei internaţionale'', a adăugat Nassen din oraşul asediat, precizând că ''luptătorii YPG întreprind operaţiuni de "curăţire" în cartierele din est şi sud-est''.

Potrivit declaraţiilor lui Nassen, ''coaliţia internaţională a lovit Statul Islamic mai eficient în ultimele zile''. ''Avem nevoie de mai multe lovituri aeriene, precum şi de arme şi muniţii pentru a lupta pe teren împotriva jihadiştilor'', a insistat responsabilul local.

Statele Unite ale Americii (SUA) au anunţat că au bombardat poziţiile SI în Kobane în 18 reprize marţi şi miercuri, omorând ''mai multe sute'' de combatanţi ai SI.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close