Antena 3 CNN Externe Comercianții greci cer explicații cu privire la certificatele false de vaccinare ale românilor, bulgarilor și nord macedonenilor

Comercianții greci cer explicații cu privire la certificatele false de vaccinare ale românilor, bulgarilor și nord macedonenilor

Asociaţia Comercială din Salonic a expediat o scrisoare către autorități, cerând explicații cu privire la certificatele false de vaccinare emise în România, Bulgaria și Macedonia de Nord. Turiștilor din aceste țări nu le este permis accesul în magazine.

Comercianții greci cer explicații cu privire la certificatele false de vaccinare ale românilor, bulgarilor și nord macedonenilor
Sursa foto: Getty Images/ Stefano Guidi
de Cerasela Stafie    |    09 Noi 2021   •   13:53

Respectiva scrisoare a fost expediată către ministrul dezvoltării şi investiţiilor, Adonis Georgiadis, ministrul pentru protecţia cetăţeanului, Panagiotis Theodorikakos, şi preşedintelui Organismului Naţional pentru Sănătate Publică, Theoklis Zaoutis.

Comercianții greci vor să știe cum să managerieze cazurile în care certificatele de vaccinare ale turiștilor din cele trei state nu apar în sistemul de certificare elen.

„Din primele două zile de implementare a noilor măsuri de protecție împotriva Covid-19, constatăm, pe lângă o scădere mare a cifrei de afaceri, că turiștii din Bulgaria, România și Macedonia de Nord, care au vizitat orașul Salonic în weekend pe baza certificatelor eliberate de țările lor, nu apar în sistemul grec de certificare, ceea ce îi determină pe comercianți să le refuze accesul în magazinele lor.

Vă rugăm să ne precizaţi ce trebuie făcut în acest caz, deoarece din câte se aude există multe certificate false din țările de mai sus, dar cu siguranță nu toate sunt false.

Vă rugăm să ne oferiţi un răspuns imediat pentru că în această perioadă dificilă prin care trecem nu ne putem permite să pierdem nici măcar un singur client”, se arată în documentul trimis de Asociaţia Comercială din Salonic, potrivit Capital.gr, citat de G4Media.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close