Antena 3 CNN Externe Comisarul european Adina Vălean a semnat acordul pentru afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei

Comisarul european Adina Vălean a semnat acordul pentru afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a semnat, la Chișinău, afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei.

Comisarul european Adina Vălean a semnat acordul pentru afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei
Sursa foto: Captura video
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   15:31

Astăzi, de Ziua Europei, Adina Vălean, a semnat, împreună cu prim-ministrul moldovean, Dorin Recean, acordul de asociere a Republicii Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei.

Acest nou acord va facilita accesul Republicii Moldova la fondurile europene, necesare pentru implementarea proiectelor de infrastructură.

Pe parcursul vizitei sale în Republica Moldova, comisarul european Adina Vălean s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean și cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, potrivit Mediafax.

Republica Moldova va primi peste 2 miliarde de euro pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură, fiind primul stat din afara Uniunii Europene care semnează un astfel de acord.

Citește și: Mesajul lui Klaus Iohannis, de Ziua Europei: "Am convingerea că România își va primi locul binemeritat în cadrul spațiului european de liberă circulație"

×
Subiecte în articol: Adina Valean Republica Moldova
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close