Antena 3 CNN Externe BREXIT. Un comisar european avertizează: "Trebuie să fim mai hotărâți! Altfel vor exista și alte ieșiri din UE"

BREXIT. Un comisar european avertizează: "Trebuie să fim mai hotărâți! Altfel vor exista și alte ieșiri din UE"

BREXIT. Un comisar european avertizează: "Trebuie să fim mai hotărâți! Altfel vor exista și alte ieșiri din UE"
03 Iul 2016   •   12:43

Zona euro ar trebui să își accelereze integrarea economică și politică, pentru că în caz contrar alte state ar putea fi tentate să urmeze exemplul Marii Britanii și să iasă din Uniunea Europeană, a declarat duminică Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice, transmite Reuters.

"Nu ar trebui pur și simplu să ne împăcăm cu Brexit-ul, ci ar trebui să mergem înainte cu hotărâre. Poate fi o bună oportunitate", a spus Moscovici, adăugând că zona euro trebuie să își consolideze uniunea bancară prin introducerea unei garanții la depozite și protecții financiare.

"Dacă rămânerea la situația actuală este singurul nostru răspuns, atunci nu va exista doar o ieșire din Uniunea Europeană", a atras el atenția.

Marea Britanie a votat la 23 iunie, în cadrul unui referendum, pentru părăsirea blocului comunitar, o decizie care a declanșat dezbateri ample privind viitorul Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: Brexit comisar european economic politic
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close