Antena 3 CNN Externe Comisarul european Viviane Reding boicotează Euro 2012 din Ucraina din motive politice

Comisarul european Viviane Reding boicotează Euro 2012 din Ucraina din motive politice

Comisarul european Viviane Reding boicotează Euro 2012 din Ucraina din motive politice
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Apr 2012   •   12:16

Comisarul european pentru Justiţie Vivianne Reding va boicota Cupa Europeană de fotbal Euro 2012 din Ucraina din motive politice, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a acesteia, Mina Andreeva, citată de EUObserver.
   
"Nu merge. Înainte de toate, agenda ei nu permite acest lucru. Dar ea este destul de îngrijorată şi de situaţia din Ucraina şi în special de situaţia Iuliei Timoşenko", a declarat Andreeva, referindu-se la fostul premier ucrainean aflat în prezent în greva foamei pentru a protesta pentru că ar fi fost bătută în închisoare.
   
Decizia lui Reding intervine pe fondul informaţiilor potrivit cărora cancelarul german Angela Merkel ar putea, de asemenea, să nu participe la eveniment.
   
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a investit nouă miliarde de dolari în noi stadioane, terminale de aeroport şi trenuri rapide pentru Cupa Europeană de fotbal din iunie şi iulie, pentru a spori sentimentul de bunăstare înaintea alegerilor parlamentare din toamnă.
   
Boicotul decis de Reding intervine după ce preşedinţii Austriei, Cehiei şi Germaniei au declarat la începutul lunii că nu vor participa la un summit al liderilor Europei Centrale de la Ialta, în sudul Ucrainei, ce va avea loc în mai.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close