Antena 3 CNN Externe Comisia constituantă din Egipt a aprobat proiectul de Constituţie

Comisia constituantă din Egipt a aprobat proiectul de Constituţie

Comisia constituantă din Egipt a aprobat proiectul de Constituţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    02 Dec 2013   •   08:59

Comisia constituantă din Egipt a aprobat duminică seara proiectul noii Constituţii, înainte de organizarea unui referendum.

 
"Noi am aprobat proiectul" de Constituţie, a anunţat Amr Moussa, preşedintele acestei comisii, compusă din 50 de membri, informează AFP, potrivit Mediafax
 
"Proiectul va fi prezentat marţi (preşedintelui egiptean interimar) Adly Mansour", a adăugat el.
 
Textul final trebuie supus unui referendum, probabil la sfârşitul lui decembrie sau începutul lui ianuarie.

Armata, care l-a destituit şi arestat pe Mohamed Morsi, pe 3 iulie, conduce de facto Guvernul interimar pe care l-a însărcinat să elaboreze o nouă Constituţie şi să organizeze alegeri legislative şi prezidenţiale în 2014. 
 
Cu puţin timp înainte de luarea acestei decizii, Comisia constituantă a adoptat un articol cu privire la dreptul tribunalelor militare să judece civilii care atacă militari sau distrug bunuri ale armatei, o dispoziţie interpretată în cea mai largă manieră posibilă pentru ca noua putere să poată reprima sângeros orice manifestaţie pro-Morsi, să aresteze şi să judece liderii Fraţilor Musulmani. Această clauză menţinută în proiectul de Constituţie este considerată liberticidă de organizaţiile de apărare a drepturilor omului. 
 

×
Subiecte în articol: Egipt Constitutie Mohamed Morsi
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close