Antena 3 CNN Externe Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a rectificat rezultatul alegerilor prezidențiale. Care sunt cifrele noi

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a rectificat rezultatul alegerilor prezidențiale. Care sunt cifrele noi

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a rectificat rezultatul alegerilor prezidențiale. Care sunt cifrele noi
16 Noi 2016   •   14:13

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a rectificat miercuri rezultatele alegerilor din cele trei secţii de votare în care voturile au fost inversate în favoarea candidatului socialist Igor Dodon, informează Radio Chişinău.

Astfel, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a obţinut cu 1.132 de voturi în plus, iar Igor Dodon s-a ales cu 1.129 de voturi mai puţin.

Conform datelor noi, Igor Dodon a acumulat 52,11% din voturi (834.081), iar Maia Sandu - 47,89 la suta (765.461). De asemenea, decalajul dintre cei doi a scăzut la 67.488 de voturi.

Presa din Republica Moldova a dat publicităţii copii ale unor procesele verbale de la secţiile de votare din Leuşeni (Hînceşti), Copceac (Ştefan Vodă) şi de la secţia nr.5 din Nisporeni, unde câştigătoare era lidera PAS, însă în baza de date a CEC voturile erau inversate în favoarea lui Igor Dodon.

Totodată, a fost rectificat şi numărul total al alegătorilor, cu trei votanţi în plus: 1.600.674 de alegători care şi+au exercitat dreptul de vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close