Antena 3 CNN Externe Comisia Europeană a cerut din nou Consiliului "să permită României și Bulgariei să adere pe deplin la Schengen" în 2023

Comisia Europeană a cerut din nou Consiliului "să permită României și Bulgariei să adere pe deplin la Schengen" în 2023

Comisia Europeană a îndemnat Consiliul să permită României și Bulgariei să devină membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen în 2023.

Comisia Europeană a cerut din nou Consiliului "să permită României și Bulgariei să adere pe deplin la Schengen" în 2023
Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    16 Mai 2023   •   20:41

Cererea CE a fost parte din cel de-al doilea raport privind starea Schengen, publicat astăzi, pe 16 mai, înaintea celui de-al doilea Consiliu Schengen care va avea loc pe 8 iunie.

În raport, Comisia UE a enumerat principalele realizări ale blocului în ceea ce privește zona sa fără granițe și prioritățile cheie pentru 2023, pentru care a solicitat actualei și viitoarei președinții a Consiliului să se concentreze și să lucreze asupra acestora, transmite Schengen Visa Info.

”Extinderea Schengen: Comisia solicită încă o dată Consiliului să consolideze în continuare unitatea europeană și să permită României și Bulgariei să adere pe deplin la Schengen”, notează Comisia într-un comunicat de presă referitor la raportul de astăzi, 16 mai.

Citește și: Vizita lui Gerhard Karner n-a adus României o dată pentru intrarea în Schengen

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close