Antena 3 CNN Externe Comisia Europeană a pregătit al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. 58 de personalități sunt pe lista neagră

Comisia Europeană a pregătit al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. 58 de personalități sunt pe lista neagră

În cel de-al şaselea pachet de sancţiuni impuse Rusiei, Comisia Europeană propune inclusiv sancționarea patriarhului Kiril al Moscovei.

Comisia Europeană a pregătit al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. 58 de personalități sunt pe lista neagră
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / Pavel Bednyakov
de Mia Lungu    |    04 Mai 2022   •   16:18

Sancţiunile propuse de Comisia Europeană constau în interzicerea accesului în Uniunea Europeană, dar şi îngheţarea activelor deţinute pe teritoriul acesteia.

Noua listă neagră, ce va trebui aprobată de statele membre ale Uniunii Europene, cuprinde 58 de personalităţi, printre care numeroşi militari ruşi. Pe listă se află şi soţia, fiica şi un fiu al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum şi şeful agenţiei de reglementare a telecomunicaţiilor, Andrei Lipov.

Peste o mie de persoane se află deja pe lista neagră europeană. Patriarhul Kirill, "un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a devenit unul din principalii susţinători a agresiunii militare împotriva Ucrainei", subliniază documentul Comisiei.

Patriarhul Kiril: "Rusia nu a atacat pe nimeni - doar și-a apărat granițele. Nu vrem să ne războim cu nimeni"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, continuă să șocheze prin declarațiile sale. Acum, acesta afirmă că Federația Rusă nu a atacat niciodată pe nimeni.

Ba, mai mult, Kiril a adaugă că Rusia „și-a apărat doar granițele”. Potrivit acestuia, Federația Rusă nu vrea să se războiască cu nimeni.

"Nu vrem să luptăm cu nimeni, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este uimitor că o țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, și-a apărat doar granițele", a spus el în timpul serviciului religios, potrivit RIA Novosti.

În ciuda pierderilor uriașe suferite de armata rusă în Ucraina, Patriarhul Kiril le-a vorbit credincioșilor susține în continuare războiul și refuză să vadă crimele atroce care au loc în orașele ucrainene.

Autoritățile lituaniene au propus Uniunii Europene să impună sancțiuni împotriva Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse. Guvernul este, de asemenea, implicat în consultări privind separarea Bisericii Ortodoxe Lituaniene de Moscova.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana sanctiuni Rusia
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close