Antena 3 CNN Externe Previziuni sumbre de la Comisia Europeană: Marea Britanie ar putea intra în recesiune

Previziuni sumbre de la Comisia Europeană: Marea Britanie ar putea intra în recesiune

Previziuni sumbre de la Comisia Europeană: Marea Britanie ar putea intra în recesiune
19 Iul 2016   •   20:49

Economia Marii Britanii ar putea intra în recesiune anul viitor, în urma votului pentru ieșirea țării din UE, a avertizat marți Comisia Europeană (CE), în prima sa evaluare a impactului economic al Brexitului, transmite Reuters.

Și comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a afirmat săptămâna trecută că impactul cumulat asupra PIB-ului Marii Britanii va fi între 1 și 2,5% până în 2017.

Regatul Unit se va confrunta cu o încetinire semnificativă care va limita creșterea PIB-ului la 10,3 — 1,6% anul acesta, față de un avans de 1,8% estimat anterior de Comisia Europeană. Anul viitor, în cel mai defavorabil scenariu, Marea Britanie ar putea intra în recesiune, cu un declin al PIB-ului de 0,3%.

În cel mai optimist scenariu, economia britanică va crește cu 1,1% în 2017, mult sub nivelul de 1,9% previzionat anterior de CE.

Referendumul din 23 iunie nu va afecta doar Regatul Unit ci și restul economiei europene, prin câteva canale de transmisie, în special incertitudinile, investițiile, comerțul și migrația, a avertizat Comisia Europeană.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Când avem dreptul să NU plătim facturile | Anunțul ANRE
x close