Antena 3 Externe Comisia Europeană dă în judecată Ungaria. Vezi ce i-a supărat pe oficialii de la Bruxelles

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria. Vezi ce i-a supărat pe oficialii de la Bruxelles

21 Feb 2013   •   14:53
Comisia Europeană dă în judecată Ungaria. Vezi ce i-a supărat pe oficialii de la Bruxelles

Comisia Europeană a decis să deschidă un proces împotriva Ungariei la Curtea Europeană de Justiţie, după ce Budapesta nu s-a conformat unei cereri a CE privind renunţarea la scutirea de accize pentru băuturile distilate din fructe, palinca, produse de populaţie pentru consum propriu, informează Mediafax.

Ungaria scuteşte integral de la plata accizelor palinca produsă pentru consum propriu în limita a 50 de litri pe an.
   
CE a transmis Ungariei o opinie motivată, în iunie 2012, referitor la incompatibilitatea cu reglementările UE, însă autorităţile de la Budapesta nu au retras măsurile contestate, motiv pentru care Comisia a decis să recurgă la ultimul pas din procedura de infringement şi anume înaintarea cazului către Curtea Europeană de Justiţie, se arată într-un comunicat al executivului comunitar.
   
Accizele pentru alcool sunt reglementate la nivelul UE pentru a evita perturbări ale concurenţei pe piaţa internă, notează Comisia.
   
Astfel, Ungaria poate acorda o scutire de numai 50% din acciza normală pentru palinca produsă pntru consum propriu, în limita a 50 de litri anual.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close