Antena 3 Externe Comisia Europeană recomandă slujbe de Crăciun online!

Comisia Europeană recomandă slujbe de Crăciun online!

de Claudia Popovici    |    01 Dec 2020   •   18:45
Comisia Europeană recomandă slujbe de Crăciun online!

Comisia Europeană va publica miercuri un proiect numit "Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun", legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, prin care recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu "inițiative online sau televizate”.

Proiectul "Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun" insistă asupra distanțării sociale și a folosirii măștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor, notează Corriere della Sera.

Mai exact, trebuie evitate greșelile din vară, deoarece "riscul este un posibil al treilea val”, a reamintit președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:

"Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învățăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun”.

Marți, ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, și ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, vor discuta cu autoritățile locale pentru finalizarea noilor reglementări ce intră în vigoare din 4 decembrie.

În paralel, Consiliul permanent al Conferinţei Episcopale Italiene (CEI) s-a reunit marți într-o sesiune extraordinară pentru a discuta despre măsurile anti-pandemie.

Liturghiile de Crăciun vor avea loc „cu respectarea deplină a regulilor”, a declarat monseniorul Mario Meini, președintele CEI:

"Dacă liturgiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și de Crăciun și va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close