Antena 3 CNN Externe Comoara uriașă descoperită într-un oraș scufundat din Egiptul Antic

Comoara uriașă descoperită într-un oraș scufundat din Egiptul Antic

Comoara uriașă descoperită într-un oraș scufundat din Egiptul Antic
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Aug 2019   •   17:49

Rămăşiţele unui templu şi numeroase artefacte, printre care bijuterii de aur, monede şi piesa lipsă dintr-o ambarcaţiune ceremonială, au fost descoperite de scafandrii în Heracleion, un oraş scufundat din Egiptul Antic, a anunţat Ministerul Antichităţilor din Egipt.

Heracleion, numit după legendarul Hercule, despre care locuitorii oraşului antic credeau că a vizitat această aşezare, a fost o metropolă plină de viaţă la apogeul său.

Oraşul a fost clădit în preajma secolului al VIII-lea î.Hr. pe marginea Nilului, în apropiere de Marea Mediterană, iar în unul dintre templele sale a fost încoronată Cleopatra . Însă, în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, oraşul a fost acoperit de ape. Ruinele sale se află în prezent la o adâncime de 45 de metri.

De la descoperirea sa, în anul 2000, Heracleion (cunoscut şi sub numele Thonis) şi-a dezvăluit treptat secretele.

În ultimele două luni, în urma excavaţiilor, arheologii au descoperit rămăşiţele unui templu de mari dimensiuni, inclusiv coloanele sale de piatră, şi urmele unui templu grecesc, mai mic, îngropat sub un strat de un metru de sedimente, a anunţat Ministerul.

Echipa de arheologi egipteni şi europeni este condusă de Franck Goddio, specialist în arheologie subacvatică, cel care a descoperit Heracleion, în urmă cu 19 ani.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: templu bijuterii monede ambarcatiune
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close