Antena 3 CNN Externe Compania aeriană American Airlines, "mânjită" cu "prafuri". 20 de angajaţi, arestaţi pentru trafic de droguri

Compania aeriană American Airlines, "mânjită" cu "prafuri". 20 de angajaţi, arestaţi pentru trafic de droguri

Compania aeriană American Airlines, "mânjită" cu "prafuri". 20 de angajaţi, arestaţi pentru trafic de droguri
de M.Z.    |    07 Iun 2012   •   10:52

Circa 20 de angajaţi şi colaboratori ai companiei aeriene American Airlines au fost arestaţi pentru trafic de droguri, după ce autorităţile americane au descoperit această reţea de traficanţi compusă din 45 de persoane.

Angajaţii companiei aeriene utilizau ecusoanele lor de securitate pentru a tranzita substanţe interzise printr-un aeroport din Puerto Rico, informează AFP.

"Arestările de astăzi (miercuri - n.r.), în unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din lume, arată determinarea noastră de a lucra alături de partenerii noştri pentru a lupta împotriva traficului de droguri, nu numai în punctele de intrare pe teritoriul nostru, dar şi la locul de origine, de tranzit şi de sosire" a substanţelor, a declarat Thomas Harrigan, de la Agenţia Americană de Luptă Împotriva Drogurilor (DEA).

Reţeau a fost anihilată pe aeroportul internaţional Luis Munoz Marin, din Puerto Rico, stat liber asociat Statelor Unite în cadrul Commonwealth.

Persoanele implicate ascundeau cocaină în bagaje sau în propriile corpuri, şi foloseau ecusoanele de securitate şi maşinile de serviciu ale aeroportului pentru a transporta drogurile în avioane care plecau spre Statele Unite.

Cei reţinuţi "şi-au folosit nu numai funcţia şi ecusoanele de securitate pentru a face contrabandă de substanţe ilicite în cantităţi mari, dar au şi compromis securitatea unuia dintre aeroporturile cele mai importante din Caraibe", a declarat Pedro Janer, agent special al DEA.

American Airlines a reacţionat pe acest subiect, declarând că "are toleranţă zero pentru toţi angajaţii care acţionează în această manieră".



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close