Antena 3 CNN Externe Compania aeriană EgyptAir oferă avioanele cu împrumut, din cauza lipsei de turişti

Compania aeriană EgyptAir oferă avioanele cu împrumut, din cauza lipsei de turişti

Compania aeriană EgyptAir oferă avioanele cu împrumut, din cauza lipsei de turişti
22 Feb 2011   •   12:37

Compania aeriană EgyptAir a anunţat că oferă spre închiriere 25 din noile sale aeronave către alţi operatori, într-o tentativă de a diminua pierderile cauzate de plecarea a peste 200.000 de turişti din ţară, pe fondul instabilităţii din zonă.

Compania a mai spus într-un comunicat că oferă şi echipaj pentru aeronavele sale, pe care le-a pus la dispoziţia altor membre ale reţelei internaţionale de companii aeriene Star Alliance, informează cotidianul turc Hurriyet.

EgyptAir a întâmpinat probleme pe timpul protestelor anti-guvernamentale, care au început pe 25 ianuarie şi au continuat timp de 18 zile, înainte ca preşedintele Hosni Mubarak să demisioneze. Linia aeriană a anulat în jur de 75% din zboruri şi a avut foarte puţini călători.

Preşedintele EgyptAir Holding Co., compania mamă a liniei aeriene, a spus că 40 de porcente din flota aeriană a fost lăsată la sol. Hussein Massoud a mai spus şi că venitul estimat al companiei a scăzut cu 80%.

Turismul reprezintă aproximativ 5 procente din Produsul Intern Brut al Egiptului. Cifrele publicat de biroul de statistică al guvernului au arătat că 210.000 turişti au părăsit ţara în ultima săptămână din ianuarie şi că anulările de concedii din februarie au privat Egiptul de venituri în valoare de 825 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: EgyptAir Egipt companie aeriana avioane
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close