Antena 3 Externe Compania franceză acuzată de înşelătoria cu CARNE DE CAL îşi reprimeşte autorizaţia sanitară

Compania franceză acuzată de înşelătoria cu CARNE DE CAL îşi reprimeşte autorizaţia sanitară

19 Feb 2013   •   08:11
Compania franceză acuzată de înşelătoria cu CARNE DE CAL îşi reprimeşte autorizaţia sanitară Foto: Agerpres/AP

Fabrica franceză Spanghero îşi va reprimi autorizaţia sanitară pentru activitatea de producţie de carne tocată, cârnaţi şi semipreparate, a anunţat luni ministrul francez pentru Agricultură, Stéphane Le Foll, informează AFP.

Compania, aflată în centrul scandalului european privind carnea de cal ştampilată fals drept vită, nu va putea în schimb să îşi reia activitatea de depozitare a materiilor prime congelate, a adăugat ministrul.
   
"În acest stadiu, 80 la sută din stocurile de carne au fost verificate, iar activitatea continuă pentru restul de 20 la sută. Raportul de anchetă complet şi definitiv va fi oferit vineri", a declarat Foll, asigurând că dispune în acest stadiu de "suficiente elemente" pentru restabilirea parţială a autorizaţiei companiei.
   
"Vă imaginaţi că aş fi autorizat o astfel de companie dacă aş fi avut cel mai mic dubiu?", a insistat el.
   
Acest anunţ a fost făcut în timp ce Foll şi alţi doi miniştri s-au întâlnit în cursul după-amiezii cu reprezentanţii celor aproximativ 300 de angajaţi ai Spanghero, care se află de vineri în şomaj tehnic.
   
Compania Spanghero, cu sediul la Castelnaudary (sud-vestul Franţei), este acuzată de "înşelătorie economică" în scandalul european privind carnea de cal găsită în produse semipreparate care ar fi trebuit să conţină vită.
   
Compania Spanghero ştia că revinde carne de cal drept vită deoarece aceasta a ajuns cu eticheta vamală corespunzătoare, au apreciat autorităţile franceze retrăgându-i autorizaţia.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close