Antena 3 CNN Externe Se apropie compania de implanturi cerebrale a lui Musk de testele pe oameni?

Se apropie compania de implanturi cerebrale a lui Musk de testele pe oameni?

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, angajează acum un director de studii clinice, un indiciu că obiectivul de lungă durată al companiei de a implanta cipuri în creierul uman se apropie.

Se apropie compania de implanturi cerebrale a lui Musk de testele pe oameni?
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Ian 2022   •   20:25

Potrivit listării, postul de director de studii ar supraveghea testele pe oameni mult promise ale startup-ului asupra dispozitivului său medical. Implantul cerebral al lui Neuralink – despre care Musk a spus deja că permite maimuțelor să se joace jocuri video numai cu ajutorul gândurile lor – este destinat să ajute la tratarea unei varietăți de tulburări neurologice, cum ar fi paralizia.

Fișa postulu promite că solicitantul va „colabora îndeaproape cu unii dintre cei mai inovatori medici și ingineri de top”, precum și cu „primii participanți la studiile clinice ai Neuralink”. De asemenea, indică faptul că postul va însemna conducerea și construirea „echipei responsabile pentru activarea activităților de cercetare clinică ale Neuralink”, precum și respectarea reglementărilor.

Luna trecută, Musk a declarat pentru Wall Street Journal că Neuralink spera să-și implanteze dispozitivul în creierul uman cândva în 2022. Cu toate acestea, a făcut predicții similare în trecut, care s-au dovedit prea optimiste – inclusiv în 2019, când a spus în timpul unei prezentări că dispozitivul va ajunge în craniile umane până în anul următor.

Primul test uman prin care trebuie să treacă producătorii de dispozitive medicale pe calea către aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA este cunoscut ca un test de fezabilitate. Următorul, după un proces de prezentare, revizuire și aprobare cu FDA pe baza testului de fezabilitate, este un test pivot al dispozitivului.

Nu este clar unde se află Neuralink acum. Reprezentanții Neuralink și FDA nu au răspuns solicitărilor de comentarii. În general, producătorii de dispozitive angajează directori de studii la începutul interacțiunii lor cu FDA, pentru a ajuta la proiectarea studiilor într-un mod care să maximizeze șansele de aprobare a FDA.

Neuralink nu pare să aibă studii pe oameni postate pe clinicaltrials.gov, dar postările de acolo pot întârzia recrutarea primilor pacienți, potrivit Aljazeera.

Anul trecut, o altă companie care lucrează la interfețele creier-mașină, Synchron, a declarat că FDA a aprobat studiul de fezabilitate planificat. Synchron se află în prezent în faza de recrutare, a declarat un purtător de cuvânt.

×
Subiecte în articol: Elon Musk cipuri implanturi teste creier uman
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close